Подкрепа на деца, пострадали при катастрофи

В представителство на Българския червен кръст в Разград днес пет деца, пострадали при пътни инциденти през 2018 г., получиха парични средства, събрани за тях в едноименния Национален дарителски фонд, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
Родителите на децата, както и част от пострадалите, разказаха за преживяванията си по време и след пътните инциденти.
В помощ на възстановяването на най-тежко пострадалата – 5-годишната Дилек Аковлиева от Цар Калоян, на родителите бяха предоставени 600 лв., по 400 лв. получиха родителите на останалите деца: 5-годишния Алдин Левенов от Ясеновец, 6-годишния Айкут Ридван от Средоселци, 15-годишния Венислав Тиханов от Разград и 16-годишния Момчил Савов от Голям извор.
Сумите връчиха зам.-областният управител Евгени Драганов, началникът на „Пътна полиция“-Разград Диян Симеонов и директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК в Разград д-р Милена Кехайова.
Членове на създадения през 2005 г. Национален дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП са: БЧК, Главна дирекция “Охранителна и пътна полиция” към МВР, ДОККППБ /Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността/, Съюзът на българските автомобилисти, Българският футболен съюз, Министерство на транспорта, Министерство на здравеопазването, Асоциацията на производителите на автомобили и техните представители в България, Асоциацията на вносителите на автомобили, „Здравноосигурителен институт” АД, „Животозастрахователен институт“АД, Българска асоциацията на пострадали при катастрофи.


/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.