Официално откриха ремонтирания път Разград-Търговище

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов лисна менчето при официалното откриване на основно ремонтираните 21 километра от пътя Разград-Търговище.

Церемонията започна с благословия за безаварийно ползване на пътя от отец Дмитрий Терзи и молитва от имама Шакир Ахмедчиков.

На кръговото кръстовище до Трапище бяха зам.-областните управители на Разград Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, кметът на Разград д-р Валентин Василев, областният управител на Търговище Митко Стайков, кметовете Търговище Дарин Димитров, на Лозница Севгин Шукри, на Трапище Айтен Исмаилова, инж.Людмил Янев – директор на ОПУ – Разград и др.

Светослав Глосов коментира, че отсечката, която АПИ въвежда, струва 15,5 млн. лв. и допълни, че Агенцията използва всички проекти и начини да обновява пътната инфраструктура.

„Основна задача в работата на АПИ през 2019 г. е въвеждането на електронната винетка от 1 януари и на тол системата за превозните средства над 3,5 тона от 16 август. Успешното им внедряване ще увеличи средствата, които през следващите години ще бъдат влагани в изграждането на нова и поддържането на съществуващата републиканска мрежа“, каза още инж. Глосов.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.