„Лудогорец“ победи „Витоша“ с 3:0

„Лудогорец“ победи „Витоша“ с 3:0 в мач от XVII кръг на Първа професионална лига. Шампионите излязоха без петима титуляри – Светослад Дяков, Козмин Моци, Натанаел, Густаво Кампаняро и Ренан. Въпреки това „Лудогорец“ имаше тотално превъзходство през целия мач и пропусна да запише още по-изразителен успех.

Вандерсон откри резултата в 13-та минута. Недялков центрира към Кешерю, след чийто удар с глава топката се отклони и стигна до бразилеца, който отблизо не сбърка – 1:0. 120 секунди по-късно Лукаш Саша удвои след асистенция на Антон Недялков.

След почивката картината на терена не се промени. „Лудогорец“ атакуваше, а „Витоша“ се отбраняваше и разчиташе на контраатаки. Рожденикът Клаудио Кешерю бе близо до гола в 65-та минута, когато бе изведен в добра позиция от Марселиньо. Ударът на румънеца обаче мина на милиметри от лявата греда. В 81-аа минута резултатът стана класически. Силен шут на Марселиньо от 25 метра бе избит от вратаря Георгиев. Топката попадна във влезлия като резерва Якуб Шверчок, който на празна врата заби за 3:0. Малко след това Кешерю можеше да запише името си сред голмайсторите, но ударът му от дъгата на наказателното поле излезе в аут.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.