Децата и безопасността им на улицата – част от образователната работа в ДГ „Лудогорче“

Една от основните цели във възпитателно образователната работа в ДГ „Лудогорче“ в Разград тази година е посветена на глобалната тема „Усвояване на социокултурни модели от децата за безопасно поведение на улицата“ , съобщиха от ръководството на забавачницата.

И това е мотивирано от максимата, че детската градина е първата институция, която съвместно с родителите трябва да формира у децата модели на безопасно поведение, да ги запознае с общоприети правила и норми за лична и колективна безопасност. И от факта, че след няколко години възпитаниците на градината ще станат самостоятелно активни участници в движението.

Днес децата от група „Звездички “ с педагогически екип Т.Стайкова и А.Белберова демонстрираха своите начални умения и познания за безопасност на улицата. Децата помогнаха на тъжното светофарче и отново да регулира правилно със светлините си движението на една тиха уличка, а самите те да усвоят първоначалните знания за улично платно, за светлините на светофара и пешеходната пътека.

Гост на проведената педагогическа ситуация бе Николай Миланов –старши експерт към РУО – Разград.

Проблемът за безопасно поведение на улицата предстои да бъде разгледан в неговите многостранни аспекти във всички възрастови групи в градината, а това ще даде възможност процесът на формиране на знания и компетенции у децата да бъде проследен с надграждане и усложняване в познавателен план.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.