Днес стартира полицейската акция „Зима“

Днес е началото традиционната акция на пътна полиция „Зима“.

До края на ноември на територията на Разградска област ще се проведат 3 различни кампании, съобщи комисар Божидар Божков, началник отдел „Охранителна полиция в ОД на МВРV.

От днес до 1 ноември тя ще е за всички пътни превозни средства, със засилен контрол над велосипедистите и каруцарите, как са оборудвани, дали спазват правилата за движение, дали карат със светлоотразителни жилетки. А 6 ноември е обявен за Ден без велосипедисти жертви на пътя.

Втората кампания ще е от 11 до 20 ноември с акцент върху толерантността на пътя. Вниманието ще е към пешеходците – къде се движат и къде пресичат улиците, особено в тъмната част на денонощието. А от водачите ще се изисква да бъдат толерантни на пътя“ и преди всички край пешеходните пътеки. 13 ноември ще е Ден без жертви пешеходци на пътя.
Последната десетдневка от ноември акцията ще е насочена към подготвеността на автомобилите за зимата: техническата им изправност и на осветителните им системи.
22 ноември ще е Ден без жертви – шофьори и пътници.

На 15-ти ноември влиза в сила изискването за дълбочината на протектора на автомобилните гуми. Проверката ще започне обаче на 21 ноември, за имат възможност водачите за реакция. Според изискванията гумите трябва да са с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм. В зависимост от това до каква степен е износена гумата е и размерът на глобата.
Сами лесно можем да измерим височината на грайфера с монета от 1 лев. Ако тя потъне до основата на цифрата, значи протекторът е по-дълбок от 4 мм.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.