Хийтроу маха летищните такси за първия електрически полет

Електрическите пътнически полети все още са в сферата на добрите пожелания, но наскоро лондонското летище „Хийтроу“ оповести, че ще премахне летищните такси за първия пътниески електрически полет, който започне да каца там. Тези такси могат да струват до 1 милион лири годишно, което не е незначителна сума – нито за авиолиниите, нито за техните клиенти, които косевено плащат тези такси. Това е сериозен стимул превозвачите да планират своите бъдещи полети.
Трябва да се отбележи, разбира се, че управата на „Хийтроу“ е обект на остра критика заради планираното разширяване и прибавяне на спорна трета писта за самолети. Природозащитниците са категорични, че това е проект, който твърде много ощетява природата и не е в полза на жителите на града.
Може би новината за електрическия полет е трик от страна на главния изпълнителен директор Джон Холанд-Кей, с който той се опитва да разсее напрежението.
Той самият обаче е на мнение, че първото кацане на електрически самолет на летището ще се осъществи в рамките на 12 години.
greentech.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.