Гюнай Хюсмен подари таблет на Мийрем – пълна отличничка от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Самуил

Областният управител Гюнай Хюсмен изпълни ангажимента си към отличничка от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Самуил от началото на учебната година.
Тогава директорът на училището Орхан Исмаил му разказа за седмокласничката с отлични постижения през миналата учебна година.
Пълната отличничка Мийрем Османова е с разностранни успехи – победител е във Великденското състезание по математика на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, на областния кръг на олимпиадата по биология постигна най-високата оценка в историята на училището – 5,50, има интереси и по български език и литература. Освен това е и отличен състезател по борба. „Това е бъдещета Тайбе Юсеин“ – категоричен бе училищният директор.
Заради проявените от нея качества и трудолюбие 13-годишната Мийрем получи днес подаръка от областния управител с пожелание да постига още по-големи успехи. Гюнай Хюсмен се обърна специално към децата-билингви, за които по думите му е двойно по-трудно, но за да са полезни на себе си, семейството си и държавата, те трябва да полагат усилия да получават нужните за успешно развитие знания в училище.
В навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители – за особения си принос в развитието на културния живот и опазване традициите на народното творчество в област Разград Г.Хюсмен получи от училищното ръководство грамота за „Областен управител – съвременен будител“.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.