Обвиниха Иво Прокопиев за „Каолин“

Софийска градска прокуратура обвини разградчанина Иво Прокопиев за пране на пари. Провежда се разследване за престъпления по служба, извършени от служители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма във връзка с изпълнението на концесионните договори с „Каолин“ АД, Сеново.В хода на разследването са назначени множество експертизи, заключенията на които са в процес на изготвяне, съобщиха от обвинението.
На 23 април тази година е постъпил сигнал от председателя на КПКОНПИ заедно с материали от извършена проверка от Комисията.
В сигнала и приложените към него документи са посочени множество факти и обстоятелства, които са послужили като основание за започване на разследване и за престъпление по чл. 253 НК – пране на пари, касаещо продажбата на придобити от „Алфа Финанс Холдинг“ АД акции от капитала на „Каолин“ АД, представляващи 100% от капитала на „РМД Каолин 98“ АД, на регистрирано на 20 декември 2012 г. в местния съд в Кьолн, Германия, дружество „Кварцверке ГмбХ“.
Въз основа на проведените допълнителни действия по разследването са събрани доказателства, обосноваващи ангажиране на наказателната отговорност на Иво Прокопиев за пране на пари, в качеството на председател на Съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“ АД.
Към наказателна отговорност за пране на пари са привлечени и членовете на Съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“ АД – Константин Ненов и Иван Ненков.
Обвиняемите Прокопиев, Ненов и Ненков са с мерки за неотклонение: „Подписка“.

Dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.