Бордюри на свлачище чакат само дъжда, за да се стоварят върху училище „Тургенев“ в Разград

Десетина бордюра, изкъртени от местата си на сваличище над ОУ „И.С.Тургенев“, висят със страшна сила и само чакат обещания от синоптиците дъжд, за да се стоварят върху оградата и от там в двора на школото.
Бордюрите са изкъртени от външната страна кварталната улица преди няколко дни от работници на фирмата изпълнител на проекта за облагородяване на жк „Орел“. Мястото е от западната страна на училището, където между оградата и сградата има не повече от метър и половина и където през междучасията тичат ученици.
Ако тоновете бордюри се свлекат, когато там има деца, ще е късно на който и да е обяснява постфактум, кой, кога и защо е разрешил бордюрите да бъдат само изкъртени, но не и преместени на безопасно място, Ако на работниците не им е дошло на ума за опасността, а техническият ръководите на обекта не е видял какви ги вършат, къде е строителният надзор, питат преподаватели и родители на деца в училището.
Припомняме, че проектът за благоустрояването на най-големия разградски квартал на стойност 5 948 845 лева, стартира в края на май тази година.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.