ХХI Международен турнир по борба за момчета „Лютви Ахмедов”

Зам.-областният управител Евгени Драганов бе гост на официалното откриване на 21-то издание на международния турнир по борба за момчета „Лютви Ахмедов”.
В състезанието, организирано от едноименния спортен клуб, мерят сили над 100 състезатели в зала „Лудогорец”. Момчетата са представители на клубове от цяла България, както и от съседна Турция – от Истанбул и Одрин.
Турнирът бе открит с приветствие от заместник-кмета на община Разград Ердинч Хасанов. Сред официалните лица бяха и представители на семейството на световния и европейски шампион по борба: неговият син Шюкри Лютви, внукът и две правнучки, както и уважавани състезатели от близкото минало на лудогорската борба.
По време на откриването на турнира плакети от Българската федерация по борба и от Спортен клуб по борба „Лютви Ахмедов“, заради юбилеи и за заслуги към българската борба получиха: Ремзи Осман за 50-годишнината му; Рамадан Ахмедов по случай 70-годишнината му и Юмер Фикриев – за 85-годишнината му.
За призьорите в различните категории са предвидени медали, а най-добрият борец ще се окичи със Златния пояс на Лютви Ахмедов.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.