За убийството на Виктория Маринова е задържан 21-годишният Северин Красимиров

21-годишният Северин Красимиров е задържан късно снощи в Германия за убийството на журналистката Виктория Маринова. Това обяви на извънреден брифинг в Министерския съвет вътрешният министър Младен Маринов.
Тялото на 30-годишната журналистка беше открито в събота – 6 октомври, на крайбрежната алея в Русе. Била е убита по особено жесток начин, като преди това е била изнасилена.
„До момента не се изключва нито една версия за убийството – от личния живот до професионалната й дейност. Започната е проверка на всички факти и обстоятелства. Изготвен е списък на лица от криминалния контингент, извършен е оглед, назначени са съответните експертизи”, уточни Маринов.

Красимиров е живял близо до мястото на престъплението, обяви още Маринов и подчерта, че вече има достатъчно доказателства, които го свързват с жертвата. „Множество експертизи го доказват. Има и ДНК материал по дрехите на жертвата“, каза министърът.
„Институтът по криминалистика работи, чакат се още доказателства, които да свържат задържания с жертвата. Продължаваме да работим по всички версии“, допълни той.

„Налице е пълно съответствие на ДНК профила на задържания и този, намерен по дрехите на жертвата. ДНК на жертвата е намерено по дрехи на задържания, които са намерени в дома му в България“, допълни главният прокурор Сотир Цацаров. На въпрос какви са били мотивите за убийството, Цацаров заяви: „Нападението е било спонтанно и толкова грубо, че показва и характерови отклонения на нападателя. Спонтанно забелязване на жертвата, нападение, нанасяне на удар, завличане в близките храсти, сексуално посегателство, придружено с извратени действия. Лицето е тренирало бокс, нанесло е множество удари по лицето, налице са две тежки мозъчни-черепни травми“.

Северин Красимиров има криминална регистрация от 2007 година за кражба на цветни метали, съобщи Маринов.

Иззети са веществени доказателства, свързващи лицето с убийството, обяви главният прокурор Сотир Цацаров.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.