Модно ревю с царевична шума и вкусотии от царевица в Исперих

22 момичета и момчета от детските градини и началния курс от училищата в община Исперих участваха в конкурса за карнавални костюми с оригинални дрехи и аксесоари от царевични продукти на Десетия Панаир на царевицата, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
Павлина Иванова от СГ „Първи юни” получи грамота за артистичност, Йоан Николов от ДГ „Мечо Пух”– за оригиналност, Ана-Мария Ангелова – за изработка, а четиригодишните Дуйгу Сюлябит и Бурак Нихат – за най-малки участници. За всички деца, включили се в надпреварата, имаше сладки награди – шоколади.
Зам.-областният управител Евгени Драганов бе гост на празника, бе и в журито на конкурса за домашно приготвено царевично ястие, в което се надпреварваха 13 различни кулинарни изкушения. Призове имаше за всички участници, като класиране бе извършено в категориите: най-атрактивно ястие, най-вкусно ястие, най-автентично ястие и най-млад кулинар. След обявяване на класирането вкусните ястия изядени от публиката. За всички имаше и по порция качамак, приготвен от музейни работници.
Панаирът на царевицата в Исперих е част от Дните на културно-историческото наследство в Исперих. Част от тях бе и научната конференция „От находката до витрината”, която се проведе миналата седмица в Историческия музей, както и насроченият за утре концерт „Надиграване” с участието на любителски танцови състави от градове с имена на ханове.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.