Утре Разград ще отбележи Световния ден на ходенето

В партньорството на Общински клуб за футбол волейбол физкултура и спорт и СКО „Абритус“, на 29 октомври /събота/ Община Разград ще отбележи Световния ден на ходенето.
Вече над 15 години по алеите на градския парк Световният ден на ходенето се отбелязва с участието и на хора на възраст от 5 до 85 години и завършва с награди от томбола с предварително раздадени талони.
На среща с представители на медии, училища, пенсионерки клубове и други организации главният експерт „Култура“в Община Разград Виолета Антонова обяви програмата.
Началото е в 10:00 ч. с раздаване на талони за томболата. В 10:30 ч. – откриване в пред Ронда;10:45 ч. – начало на ходенето по маршрут от 3000 м. В 10:50 ч. е началото на маршрут от 2000 м и в 11:00 ч. – маршрут 1000 м. Ще има и медицинско лице, което ще измери пулса и кръвното налягане на желаещите да ги проверят след разходката.
На финала са наградите от томболата/ тениски с логото на Световния ден на ходенето, туристически куфари, електронни крачкомери, раници и др.
Световният ден на ходенето се отбелязва за първи път през 1992 г. в Рио де Жанейро, а по улиците на града излизат 250 000 души, предвождани от звездата на футбола Пеле.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.