Областният управител посети с подаръци три училища в Цар Калоян и Самуил

Във втория ден от новата учебна година Гюнай Хюсмен продължи обиколката си в региона и раздаваше на подаръците, част от дарението, предоставено от Държавната агенция за координация и сътрудничество към президента на Турция.

Заедно с началника на Регионалното управление по образование – Разград Ангел Петков областният управител три училища в общините Цар Калоян и Самуил, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
В ОУ „Христо Ботев“ – Цар Калоян 21 първокласници получиха раници, пълни с ученически пособия, а 10 малки спортисти вече имат нови анцузи и якета.
Училищното ръководство сподели с областния управител, че за по-добрия образователен процес имат нужда от мултимедия и компютри, а също и от училищен автобус.
В ОУ “Св. Паисий Хилендарски“ в село Езерче подаръците – пълни раници, бяха за 14 първокласника, а 19 спортисти получиха анцузи и якета.
В СУ “Св.св. Кирил и Методий“ в село Самуил с нови ученически раници се сдобиха 25 първокласника, а с нови анцузи и якета – 8 изявени спортисти.
Тук педагозите коментираха, че за подобряване на образователния процес имат нужда от интерактивни дъски, споделиха, че не получават допълнително материално стимулиране, тъй като голяма част от училищния бюджет се използва за поддръжка на големия сграден фонд.
По 10 футболни топки, 10 баскетболни и 10 комплекта федербала получиха учителите по физкултура и в трите училища.
И в трите училища областният управител акцентира върху работата с децата-билингви, като призова и учители, и ученици да положат усилия децата с различен майчин език от българския да усвоят официалния книжовен език, за да имат по-добри шансове за реализация.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.