Учение за помощ и спасяване при бедствия затваря за три часа пътя за „Пчелина“

Мащабно пожаро-тактическо учение със сили и средства на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Разград, сектор СОД към същата дирекция в Русе, Областната дирекция на МВР – Разград, Спешна помощ, БЧК и доброволни формирования ще затвори от 11.00 до 14.00 часа утре /19 септември/ пътя към Пчелина.
Според сценария около 09.00 часа преди обяд силите на Единната спасителна система ще бъдат вдигнати по тревога за възникналата бедствена ситуация на територията на общината в следствие на обилни тридневни валежи от дъжд и ураганни ветрове. Получено е съобщение за произшествие в складова база „Биовет” АД в райна на жп гара Разград. Ураганът е повалил върху цистерна със сярна киселина стоманен стълб и цистерната изпуска… Мълния ще „запали“ и резервоар с бутилацетат.
Заради обилните валежи значително се покачва нивото на язовирите на Пчелина.
Първият язовир започна да прелива, налага се надграждане на дига в най-ниската част на язовирната стена и понижаване нивото на водите в язовира. На южния бряг на язовира има четирима души в импровизиран рибарски бивак, единият е със счупен крак, а пътят до тях и изцяло отрязан…
Как ще бъдат спасени, ще видим утре.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.