15 септември – Денят на голямото почистване и в Разградско /обновена/

Община Разград ще окаже съдействие на всички граждани, които желаят да участват на 15 септември 2018 г. в Националната кампания „Да изчистим България заедно“, организирана по инициатива на bTV Media Group, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
По предварителна заявка общинска администрация ще осигури безплатни материали (найлонови чували и ръкавици – всеки работен ден до 14 септември 2018 г. в стая № 103 в сградата на Община Разград) за всички участници в кампанията, както и транспорт за извозване на събраните отпадъци от територии за обществено ползване (междублокови пространства, паркове, градини, сервитути на пътни артерии и други обществени територии).
Отпадъците следва да бъдат събрани в чували и поставени до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за товарене и извозване.
Заявки за участие и осигуряване на транспорт за извозване на отпадъци ще се приемат в Община Разград на тел: 084 /618 186.
За тези участници в кампанията, които сами си организират извозване на събраните отпадъци от инициативата „Да изчистим България заедно“, на 15 и 16 септември 2018 г. от 08:00-16:00 часа операторът на Регионално депо – Разград ще осигури безвъзмезден прием на отпадъци.

Междувременно от пресцентъра на областната администрация разшириха географията на кампанията в цялото Лудогорие и детайлизираха кой точно и къде ще чисти в Разград и около града.

В кампанията тук ще се включат: Областна администрация-Разград, Териториалното поделение на НОИ, Териториално подразделение на НАП, Областната дирекциа по безопасност на храните, Областна дирекция „Земеделие“, училища и неправителствени организации.
Предвидените места за почистване са: „Младежки парк“ в  жк „Абритус“; вилна зона „Дянковски път“; местността Пчелина /зоната за спорт и пикник на голямата поляна/, междублокови пространства, детски площадки и др.
В Областната администрация вече започна раздаването на 600 чувала и 1000 чифта ръкавици за доброволците, които ще участват на 15 септември, в осмото издание на доброволческата инициатива „Да изчистим България заедно 2018“.
Помощните материали се предоставят на общинските администрации, които ги раздават на доброволците. От местните управи предоставиха информация за местата, където ще се чисти в събота.
В община Исперих: Градски парк – ул. „Борис Савов“; зелени площи на ул. „Стефан Караджа“, ул. „Васил Левски“ /парк „Владимир Друмев“/, на ул. „Хан Аспарух“ /блок „Кристал“/ и в жк „Васил Априлов“; както и Градски стадион и Местността Сборяново.
В община Самуил се очаква включване на над 150 доброволци. Ангажименти за включване в инициативата са поели: Общинска администрация, ОУ„Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Самуил и ОУ„Христо Ботев“ – с. Владимировци. Почистване ще се извърши в населените места: Самуил, Пчелина, Владимировци, Ножарево, Богданци, Голяма Вода, Хърсово, Желязковец, Хума, Богомилци, Кривица, както и на местностите Парка, Деведжи, Лозята, Орта кулак, Токат азъ в Самуил; както и на детски площадки в Самуил, Хърсово, Голяма Вода, Владимировци, Пчелина.
В община Цар Калоян ще се почистват централните зони в селата Езерче и Костанденец, а в общинсикя център – по улица „Христо Ботев“ и отсечката за гробищата извън града, в посока Ветово; по улица „Филип Тотю“ – пресечна на ул. „Христо Ботев“; по улица „Русе“ в посока Костанденец; Централна зона: пл. „Демокрация“, паркинг, автоспирка, поща и др.
В община Завет ще се почистват обществени места, паркове, градини, озеленени площи, междублокови пространства, дворове на фирми, училища и детски градини, находящи се на територията на общината. Събраните отпадъци ще се транспортират до Регионално депо за неопасни отпадъци – Разград от Общинско предприятие „Воден – 2009“.
В община Лозница се очаква включване на над 90 доброволци в кампанията „Да изчистим България заедно“. Те ще чистят в 11 населени места. В Бели Лом ще чистят Централна улица „Цариградско шосе“, зелени площи около стадиона и терена около селскостопанския двор. Във Веселина ще чистят зелени площи около ЦДГ „Пролет“ – ул. „Хр. Ботев“ и около ОУ „Иван Вазов – ул. „Хр. Ботев“; в Ловско – зелени площи по ул. „Паркова“ и ул. „Стара планина“; в Манастирци – Зелени площи по ул. „Ал. Стамболийски“; в Гороцвет – улица „Димчо Дебелянов“; в Каменар – зелени площи по улиците „Беласица“ и „Тодювци“; в Синя вода – зелени площи по ул. „Ал. Стамболийски“ и зелени площи на детската градина и около кметството; в Студенец – зелени площи около читалището по ул. „Странджа“ и зелени площи по ул. „Огоста“, в Тръбач- централни части на населеното място и зелени площи по ул. „Венелин“ и ул. „Арда“; в Чудомир – зелени площи около кметството и зелени площи около детска и спортна площадка. В общинския център Лозница ще се чистят междублоковите пространства по ул. „Дружба“, Централен градски парк и малък градски парк.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.