Третокласници от ОУ „И.С.Тургенев“ ще имат тази година свое Детско полицейско управление

Днес в Разград бе представена национална програма „Детско полицейско управление“, в която тази година ще се включат третокласници от ОУ „Ив.С.Тургенев“.

На събитието присъстваха представители на ангажираните по реализирането на програмата институции – РУ на МВР -Разград, община Разград, РЗИ, БЧК, Център за обществена подкрепа, ОУ „Ив.С.Тургенев“.

Основните цели на програмата представи началникът на РУ на МВР-Разград Станислав Станев. По програмата децата чрез игри и забавления придобиват знания и умения за опазване на своя и на приятелите си живот, за справяне в трудни ситуации в училище, вкъщи или на улицата, както и за работа в екип, на уважение и толерантност. Целта е да се реализира ранна превенция сред децата, създаване на ценностно отношение към законите и повишаване доверието към полицията, създаване на навици за безопасно поведение.

Програмата вече е реализирана веднъж в страната, в Разград Детско полицейско управление имаше в ОУ „Никола Икономов“. Координатори на програмата ще бъдат инспекторите Детска педагогическа стая Тезджан Бошнакова и Надежда Обрешкова.

Официалното откриване на програмата ще е на 1 октомври от 12.00 ч. в ОУ “Ив.С.Тургенев“.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.