Училищна „Телерик Академия“ стартира 5 безплатни школи по програмиране и дигитални науки за ученици в Разград

Училищна „Телерик Академия“ – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обяви старта на пет безплатни школи по програмиране и дигитални науки за ученици от 4-ти до 12-ти клас в Разград в рамките на учебната 2018-2019 г.. Кандидатстването е отворено до 30 септември и включва регистрация на сайта на Академията и явяване на входен тест.

Училищна „Телерик Академия“, с подкрепата на Фондация „Америка за България“ подготвя децата и младежите за професиите на бъдещето, като развива логическото мислене и креативността им, въоръжава ги с ключови умения и им осигурява равен достъп до съвременно технологично обучение.

В Разград обученията са насочени към ученици в 4-7 и 8-12 клас.

Ученици в 4-7 клас могат да избират между три програми:

  • „Дигитални науки“ – тук децата разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват. Правят първите си стъпки в програмирането и научават как да се предпазват от опасностите в интернет;
  • „Разработка на игри“ – обучението въвежда учениците в програмирането, като използва естествения им интерес към компютърните игри. Децата неусетно преминават от консуматори на технологиите в техни създатели;
  • „Алгоритмично програмиране“ – програмата навлиза в дълбочина в света на

програмирането като подготвя учениците за участие в състезания и олимпиади по

информатика. Близо 70% от състезателите в групите за 4-7 клас през изминалата учебна година са възпитаници на Академията.

Специализираните за гимназиалните ученици програми са „Дигитални науки“ и „Разработка на игри“. Обученията са с практическа насоченост и подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация.

Продължителността на всяка от програмите е 100 учебни часа, разпределени през учебната година, които се провеждат от опитни преподаватели и специалисти в областта. След успешно завършване участниците получават сертификат от Училищна „Телерик Академия“.

Повече информация може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия: telerikacademy.com или във Facebook и Twitter.

Създадена през 2009 г. от Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев, „Телерик Академия“ е един от най-успешните образователни проекти в България. От старта й досега, близо 12 хил. души са се обучавали присъствено, а 45 хил. онлайн потребители са ползвали учебните й ресурси.

Фондация „Америка за България“ е независима, непартийна и неполитическа американска благотворителна организация. Основана през 2008 година, Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден по Закона за подпомагане на източноевропейската демокрация от 1989 година чрез Американската агенция за международно развитие.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.