Арабаджиеви не са на почивка, а се укриват, смята прокуратурата

Ветко и Маринела Арабаджиеви не са на почивка, а се укриват. Такова мнение изрази пред „Нова телевизия“ зам.-главният прокурор Иван Гешев.
„Към момента на провеждането на действията по разследването са се намирали във Франция, сега не мога да кажа къде са. Предприети са всякакви възможни действия за издирването им. Обявени са за издирване както от Интерпол, така и с европейска заповед за арест. Така че не са на почивка, а се укриват“, заяви Гешев.
При акция на прокуратурата в петък в хотелите на Ветко Арабаджиев „Маринела“ в София и „Марица“ в Пловдив са открити и иззети над 10 млн. лв. Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела бяха обявени за общодържавно издирване, а след това беше издадена и европейска заповед за ареста им. Синът им е обвинен за пране на пари, но късно снощи съдът го пусна на свобода под парична гаранция от 20 хил. лв.
По думите на прокурора семейството е разработвано от месеци, но предвид намерените доказателства периодът, който обхваща разследването, ще бъде разширен. „Едно от намерените неща е екселска таблица от 2008 г. до момента, в която в табличен вид са описани невнесените данъци само от захарния комбинат в Пловдив от 2008 г. до настоящия момент, съответно и фирмите, през които е станало това. Тази сума според тази таблица е десетки милиони левове, може да станат и над 100 милиона“, заяви Гешев.
Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.