Кметът и екипът му инспектираха работата по облагородяването на жк “Орел“

Кметът на Разград д-р Валентин Василев, зам.-кметът Галина Георгиева провериха изпълнението на строително монтажните работи по проекта за облагородяването на жк „Орел“ по Оперативна програма „Региони в растеж, съобщиnа от пресцентъра на местната администрация.
На обектите при проверката присъстваха ръководителят на проекта Ивайло Ганев, технически персонал на изпълнителите и представители на фирмата изпълнител на строителен надзор. В момента успоредно се работи на двата обекта: междублоковите пространства на бл. 1, 2 и 3 и Южния парк в квартала.
В междублокови пространства се демонтират настилки и тече подготовка за полагане на подземна инфраструктура. В Южния парк се изграждат нови алеи, положени са подземните комуникации и се полага асфалт.
По проекта ще бъдат рехабилитирани площи – 158 230.00 кв.м, ще бъдат затревени зелени площи, изградени нови и ремонтирани съществуващи пешеходни алеи и тротоари, ще бъде монтирано парково и градинско обзавеждане, ще бъде изградено енергоспестяващо вътрешноквартално осветление, както и вътрешноквартални паркинги и улици.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.