Фестивалният оркестър „Алегра“ ще изнесе безплатен концерт в Разград на 19 юли

Със съдействието на фондация „Америка за България“ Фестивалният оркестър „Алегра“ ще изнесе безплатен концерт в Разградна 19 юли, съобщават организаторите на културното събитие.
На сцената в Общинския културен център ще бъдат участници, избрани от международната лятна академия и музикален фестивал „Алегра“ в Русе, организиран от едноименната фондация на известния музикант Петър Найденов, соло контрабасист на Симфоничния оркестър на Люцерн, Швейцария.

Академията и фестивалът се подкрепят финансово от Фондация „Америка за България“, благодарение на която ще е и концертът в Разград. Тук той ще бъде подкрепен и от Община Разград.
Диригент на концерта е Дружелюб Янакиев, солисти: Шаоминг Уанг – цигулка и Петер Шомодари – чело. В програмата са: Бенджамин Бритън – „Симпъл симфони“, Жак Офенбах – Сълзата на Жаклин“, Бела Барток – „Дивертименто за струнен оркестър и Астор Пиацола – „Лято из „Годишни времена в Буенос Айрес“.
Датата е 19 юли, мястото – Общинският културен център, часът – 19.00, а входът е свободен.
В тазгодишното издание на „Алегра“ ще има осем майсторски класа с 80 млади музиканти от 20 държави. Те са по виола, чело, камерна музика, пиано, клавирни дуа, тромпет и два по цигулка.
/e-Razgrad.bg/

One Reply to “Фестивалният оркестър „Алегра“ ще изнесе безплатен концерт в Разград на 19 юли”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.