Кръгла маса „Културен туризъм” в рамките на фестивала „Античният Абритус“

Зам.-министърът на туризма Любен Кънчев, народният представител Десислава Атанасова и кметът на Разград д-р Валентин Василев участваха в кръгла маса на тема „Културен туризъм” под егидата на Министерство на туризма и Министерство на културата.
Други лектори на кръглата маса бяха още доц. д-р Соня Алексиева – експерт по PR и маркетинг на туризма, проф. Станимир Трифонов – филмов продуцент и режисьор , а Галена Радославова – директор на Регионалния исторически музей, представи местното културно-историческо наследство.
„За мен е голяма чест да присъствам на това събитие“, каза г-н Кънчев. „Българският туризъм се развива с огромен ръст – около 8-10%, за сравнение в Европа ръстът е 4%. Поздравявам кмета на Разград и екипа му за работата, която вършат и това, което виждам, че се прави тук в тази посока. Важно е да бъде създаван туристически продукт, хората да дойдат и не само да се снимат на археологическите обекти, но и да получат преживяване, което да запомнят и да ги връща тук отново“, каза още той.
Сред хората в залата бяха още областният управител Гюнай Хюсмен, заместничката му Нурие Црънгалова и зам.-кметът Галина Георгиева.
/e-Razgrad.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.