Кръгла маса за взаимодействие на институциите в борбата с наркотиците

Кръгла маса на тема: „Доброто взаимодействие между институциите в борбата с наркотиците“ се проведе днес.

Форумът, организиран от Община Разград, Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център към него, откри зам.-кметът Ердинч Хасанов.

Днешната инициатива е организирана по повод 26 юни – Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик с наркотици. Милиони хора по света стават жертва на наркотиците, затова на този ден всички казваме „Не“ на употребата им“, каза зам.-кметът.

Той допълни, че в Общината работи комисия за превенция на употребата на наркотици, има създадени превантивни клубове в почти всички училища и ангажираните с проблема хора се стараят да създават на децата хубави инициативи, да се занимават с полезни и позитивни неща.

В дискусиите участваха институции с отношение към проблема, инспектор Петьо Петков – сектор „Наркотици“ към СДВР и Люба Стоянова – експерт в Националния център по наркомании.

В залата на XI етаж на местната администрация бяха още общински съветници, ученици от превантивните клубове, психолози, учители, директори на училища, родители, представители на МВР.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.