„Лудогорец“ продаде Игор Пластун на „Гент“ и привлече в щаба на Пауло Аутори Антони Здравков

„Лудогорец“ продаде защитника Игор Пластун, гръмнаха новината днес спортните сайтове.
Бранителят вече е футболист на белгийския „Гент“ за над три милиона евро – трансферна сума, огромна за родните стандарти. Пластун още днес заминава за Белгия за премине медицински изследвания при четвъртия в шампионата и с право играе плейоф за Лига Европа.
А Антони Здравков е най-новото лице в щаба на главния мениджър на „Лудогорец“ Пауло Аутори, съобщиха по късно от пресцентъра на Орлите. Здравков ще бъде асистент на именития бразилски специалист, който вече води тренировъчния процес на седемкратните шампиони в Смолян. Интересен факт е, че двамата са работили заедно в португалския „Маритимо“ през 1991 г., където Аутори е бил треньор на Здравков.
През последните три години и половина Антони Здравков е селекционер на младежкия национален отбор на България. Преди това води още четири български тима като старши треньор: „Чавдар“ (Бяла Слатина), „Калиакра“, „Ботев“ (Вр) и „Левски“.
Кариерата му на футболист е богата, като част от нея преминава в Португалия. В периода 1984 г. – 2000 г. Антони Здравков е играл за „Левски“, „Локо“ (Сф), „Янтра“, „Маритимо“, „Насионал“, „Банфика“, „Кастело Бранко“, „Велбъжд“ и „Септември“. Антони Здравков има и три мача за националния отбор на България в периода 1986 г. – 1989 г.
Здравков ще се присъедини към „Лудогорец“ през уикенда на лагера в Смолян, който ще продължи до 15 юни.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.