Още един бразилец от „Лудогорец“ взе български паспорт

Вратарят Ренан дос Сантос е поредният бразилски футболист на „Лудогорец“, който се сдоби с българско гражданство. 28-годишният играч, който кара своя втори сезон в тима от Разград, се похвали с новите си документи пред медиите в родината си.
„Всеки знае каква е важността от това да имаш европейски паспорт. Особено за нас, спортистите, е изключително важно, защото ни отваря много по-широко вратите към европейския пазар. За мен и семейството ми това е огромна придобивка“, заяви Ренан, цитиран от „Гонг“.
Бразилският вратар е получил българката си лична карта на 30 април. По думите му процедурата е приключила светкавично
Ренан е четвъртият бразилец от настоящия състав на „Лудогорец“, който има български паспорт. Другите са Марселиньо, Вандерсон и Натанаел. Украинецът Игор Пластун също е с българско гражданство.
През последните години български паспорт получиха още няколко бразилци, които бяха част от „Лудогорец“ – Жуниор Кайсара, Жуниор Кишада, Джонатън Кафу и Гилерме Шоко.
След като Ренан взе българско гражданство, „Лудогорец“ си освободи две места за играчи извън Европейския съюз. Максимално разрешената бройка е петима, като в момента три са заети от Хорхе Броун, Рафаел Форстър и Сисиньо.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.