ОУ „Никола Икономов” – отборен победител в областното състезание по защита при бедствия

Момичетата и момчетата от ОУ “Никола Икономов“ станаха отборни победители в областното състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. Надпреварата се проведе на базата на “Аварийно-спасителния отряд” в Разград, съобщиха от пресцентъра на МВР в Разград.
Старт на състезанието дадоха зам-областният управител на Разград Евгени Драганов, зам.-директорът на ОД на МВР комисар Константин Костов и директорът на пожарната комисар Емилиян Станев.
В инициативата, която се осъществява за 18-та поредна година, се включиха 5 отбора от общините Цар Калоян, Лозница, Исперих, Завет и Разград. Участниците на възраст от 6 до 8 клас демонстрираха практическите си умения в обособени 4 учебни центъра, всеки с по няколко модула:
I – ви учебен център „Защита при бедствия”- Действие при природни бедствия – земетресение и наводнение.
II – ри учебен център „Защита при промишлени аварии, радиоактивно заразяване, химическо замърсяване и биологични агенти”.
III – ти учебен център „Пожарна безопасност”
IV – ти учебен център „Първа помощ”
Участниците решаваха и писмен тест с теоретични казуси. Целта на състезанието е да се провери нивото на знанията за поведение и действие за защита при различни видове бедствия, пожари и промишлени аварии, придобити през основния курс на обучение в системата на средното образование и да се популяризира дейността на пожарната сред подрастващите.
Тази година първенец в надпреварата стана отборът на ОУ „Никола Икономов” – Разград с комплексен сбор точки 287. С 264 точки на второ място се класираха децата от ОУ „Васил Априлов”-Исперих. Трето място с 244 т. зае тимът на ОУ „Христо Ботев” – с. Брестовене, община Завет. Наградите на победителите – купи и грамоти – връчи директорът на пожарната в Разград комисар Емилиян Станев.

/e-Razgrad.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.