Ред е на Седмите Дни на Европа в Разград

Поп певецът и актьор Орлин Павлов ще е специалният гост на тазгодишните, Седми Дни на Европа в Разградска област, организирани от Областния информационен център. Той ще бъде на сцената пред участниците в традиционната колоездачната обиколка на града по обектите, изградени или ремонтирани с евросредства. Ще присъства и на раздаването на трите големи награди – велосипеди.
Първата инициатива е конкурс за рисунка на асфалт „Децата на Лудогорието рисуват Европа” между 10,00 и 15,00 ч. на 9 май едновременно в Исперих, Завет, Лозница, Цар Калоян и Самуил. В Разград надпреварата е на следващия ден от 17,30 ч. пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров” с партньорство с Детско арт студио „Дъга”. В Кубрат децата ще покажат таланта си на 11 май, от 15,00 ч. на площад „Възраждане”.
Колоездачната обиколка стартира пред Общинския културен център на 9 май в 15,00 часа . Колоната отново ще води балканският и републикански шампион по колоездене Мирослав Минчев. На финала се организира томбола с 50 награди, предимно аксесоари за каране на колело, и трите велосипеда. Два от тях са осигурени от ОИЦ, а третият – от Община Разград.
В четвъртък, 10 май, в 15,00 ч. в партньорство с ЦУТНТ е културно-образователната игра „Европа през погледа на децата от Разград”.
В 16,00 ч. пред ОКЦ е състезанието по баскетбол в партньорство с УСШ „Руси Бухтев” за отбори от по двама играчи „Точна и бърза стрелба“. Участват ученици от 5 до 12 клас и граждани.
В 16,00 ч. са турнирите по тенис на маса и шахмат в залата на Спортен клуб по тенис на маса „Лудогорец” и залата на Шахматен клуб „Абритус”.
В петък, 11 май, от 17,30 ч. в залата на ОУ „Васил Левски” е турнирът по волейбол.
На 12 май, на спортната площадка на ОУ „Васил Левски” от 8,00 ч. до 13,00 ч. са състезанията по футбол, дартс и скок на място.
Всички участници в спортните игри ще получат тениски с логото на инициативата „Дни на Европа”, а победителите – предметни награди, свързани със спортните игри.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.