Цацаров иска затвор за футболните хулигани

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви пред „Нова телевизия“, че санкциите за футболните хулигани „трябва да бъдат жестоки, като това включва реално лишаване от свобода“. Повод за коментара му стана задържането на привърженик на „Левски“, който призна, че е хвърлил бомбичката на мача срещу „ЦСКА-София“, ранила двама полицаи.

„Трудно мога да приема насрочване на футболни мачове по време и на място, което да блокира цялото движение в София. Ред трябва да има. Държавата има сила да наложи контрол и трябва да го направи“, допълни главният прокурор.

Днес предстои реваншът от турнира за Купата на България между „Левски“ и „ЦСКА-София“, като движението в центъра на София ще бъде променено през целия ден.

Цацаров допълни, че не приема критиките, че при ареста на кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева е била премината границата, както заяви вицепремиерът Екатерина Захариева. Според него законът е бил спазен и уточни, че мнението на външния министър е лично и не е позиция на правителството.

Главният прокурор отговори и на лидера на БСП Корнелия Нинова, която също критикува начина на задържане на Иванчева.

„Ако тя смята, че процедурата води до унижение, нейно право е да предложи изменения в закона. Все пак е част от законодателната власт в страната“, каза Цацаров.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.