Посланикът на Молдова е на визита в Разград

Днес кметът на Разград д-р Валентин Василев със своите заместници Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, посрещнаха Щефан Горда, посланик на Молдова в България, Македония и Албания. Гостът бе придружен от своята съпруга Лидия Горда, както и от първия секретар и консул Ирина Кожокару.
Представителите на двете страни разговаряха за особеностите на региона, за българите в Молдова – около 30 общини там са с българско население. Щефан Горда се интересуваше от методите в селскостопанската и преработвателна промишленост, както и от възможностите за обмен на студенти по различни програми за обучение.

Щефан Горда се срещна и със зам.-областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов. Домакините запознаха госта със структуроопределящите предприятия и промишлените зони в област Разград, с културно-историческото наследство и с развитието на областта в условията на членство в Европейския съюз.
Те представиха и богатото етническо многообразие на областта и информираха, че в област Разград живеят и се реализират успешно бесарабски българи.
Особен интерес гостите проявиха към професионалното управление и успехите на ПФК „Лудогорец”.
Участниците в срещата очертаха перспективи за сътрудничество в областта на обмена на опит в областта на управлението на проекти, финансирани от европейските фондове, икономиката и културата.
Срещата се проведе в рамките на визитата на Негово превъзходителство посланик Горда в град Разград за откриване на личната художествена изложба „Кроматични мотиви” на известните молдовски художнички Екатерина Аждер и Ираида Чобану в Художествена галерия „Илия Петров”.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.