Община Разград с Почетен диплом от Международен форум „Културен туризъм“

Община Разград бе удостоена с Почетен диплом от Международния форум по време на юбилейното петнадесето издание на Международното изложение „Културен туризъм“ през почивните дни в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ във Велико Търново. Участваха представители от Община Разград и Регионалния исторически музей.
Над 50 изложители от страната и чужбина се включиха във форума. Техните щандове бяха разположени За тези 15 години в изложението са участвали представители на над 50 държави, а всяка година то е било посещавано от 30 хиляди души, посочи в приветствието си заместник-министърът на туризма Любен Кънчев.
Зам.-министърът препоръча като добра практика модела на диверсификация, според типа туризъм, който всеки регион предлага – исторически, религиозен, културен, планински и екологичен туризъм. Той уточни, че това е идеята на Министерството на туризма, да създава дестинации.
В две от тях – културно-исторически и винарно-кулинарната, Разград участва с марката „Абритус“.
В приветствието си кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов подчерта, че Международното изложение „Културен туризъм“ е част от събитията, с които България се включва в Годината на Европейското културно наследство.
Виолета Антонова – главен експерт „Култура“ в Община Разград и Галена Радославова – в.р.и.д. директор на Регионалния исторически музей и Катерина Ганева от Туристическия информационен център, взеха активно участие в Международната кръгла маса „Културен туризъм“ с основна тема „Модерният туризъм“ и Националната среща на Туристическите информационни центрове .
На среща със зам.-министъра на туризма Любен Кънчев и Даниел Панов – в качеството му на председател на Сдружението на общините в България, бе обсъдена възможността Разград да стане домакин на регионална среща по въпросите на културния туризъм.
Над 700 души посетиха експозиционния щанд на Община Разград. Установени са ценни контакти със специалисти от бранша, предоставени са голям брой рекламни материали, които представят Община Разград като атрактивна дестинация за културно-исторически туризъм.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.