„Лудогорец“ неудържим срещу „Ботев“ – 4:2 като гост, Кешерю вкарва гол №200 в кариерата си

„Лудогорец“ продължи победната си серия из родните терени, след като надделя над „Ботев“ с 4:2 в Коматево. Срещата бе изключително атрактивна и в нея можеха да паднат и двуцифрен брой попадения. Иначе победата бе 13-а поредна за Орлите – изравнен рекорд от края на сезон 2011/12 и началото на 2012/13, както и от кампанията 2015/16. Клаудио Кешерю пък отбеляза своя гол номер 200 в професионалната си с клубни отбори и националния тим на Румъния. В същото време това бе негово 24-то попадение в Първа лига.

Наставникът на шампионите Димитър Димитров направи промени в своя състав. Той бе оставил извън състава Марселиньо, а на пейката останаха Козмин Моци, Сисиньо и Светослав Дяков.

Мачът започна ударно за „жълто-черните“, които поведоха в резултата в 4-та минута. Неделев центрира от фаул, Георги Терзиев не се намеси добре и топката попадна в Диого Кампос. За бразилеца не бе проблем отблизо да копне топката над хвърлилия се в краката му Хорхе Броун. В 23-та минута разградчани изравниха. Кешерю пресече слаб пас на Юлиано, топката се озова в Шверчок, който елегантно я подаде към Вандерсон. За бразилеца не бе проблем отблизо да прати кълбото в мрежата на „жълто-черните“ – 1:1. В 29-та минута обратът бе факт. Мисиджан се разправи с Филип Филипов и центрира към Клаудиу Кешерю, който много майсторски с глава изпрати топката в горния ляв ъгъл на Кайзер. А 41-та минута пък публиката в Коматево ликуваше. Густаво Афонсо направи отличен пробив отдясно, елиминира Георги Терзиев и подаде към Диого Кампос. Бразилецът продължи с пета към Милко Георгиев, който отблизо не сгреши – 2:2.

На почивката Димитър Димтров реагира и пусна в игра капитана Светослав Дяков, който замени Яцек Гуралски. В 64-та минута В 74-та минута „Лудогорец“ поведе в резултата. Върджил Мисиджан центрира отлично от корнер, а Игор Пластун бе най-съобразителен и с глава не остави шансове на Даниел Кайзер – 3:2 за шампионите. В 78-та минута Орлите стигнаха до четвърти гол. Лазар Марин се размина с топката, тя попадна в резервата Джоди Лукоки, който проби отдясно и подаде отличен пас към Шверчок, който с левия крак не сбърка. В 89-та минута капитанът на Лудогорец Светослав Дяков получи червен картон.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.