В завод „Дружба“ ще изработят нови тежести за Градския часовник

Кметът на Разград д-р Валентин Василев се срещна с изпълнителния директор на „Дружба“ АД д-р инж. Румен Костов за съдействие да бъде пуснат в движение Градският часовник след основния ремонт.
Часовникарят Георги Милчев обясни, че оригиналните тежести на часовника са заменени с двойно по-тежки преди години и за да бъде работата му безпроблемна, е необходимо да се изработят нови – по-леки. „Сега те са бетонни, неподлежащи на регулиране, което довежда до много бързо зареждане на константното устройство на часовника. Това води до силни удари по време на зареждането, които не могат да бъдат компенсирани“, уточни Милчев.
Той представи и схема на по-леки тежести, с които механизмът ще работи безпроблемно. Очаква се до дни да се направи сметка на сумата, която е необходима и да се определи времето, за което ще бъдат изработени. След това майсторът ще ги монтира – част от договора за поддръжка и обслужване на часовника за безпроблемната му работа.

Припомняме, че механизмът в Часовниковата кула в центъра на Разград бе пуснат в движение след основен ремонт в началото на февруари тази година, но само няколко дни след това отново спря.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.