Отново награди и медали за Театрално-танцова формация „Пулс“

Театрално-танцова формация „Пулс” се представи с 13 танца на XII Международен фестивал „Танцуваща река” в Русе. В крайното класиране разградската формация застана на трето място за танца „Извънземни” в група 9 – 11 години, от общо 44 танца; трето място за танца „Не съм сама” във възрастова група 12 – 15 години. Бронзови медали получиха Антоанета Петрова и Анджелина Ваньо Тодорова за танца „Раздор”, а също и бронзови медали за Десислава Тодорова и Александър Маринов за танца „Между два свята”.

Изключително вълнуващо изпълнение показаха изпълнителите на танца „Мимовете на Марсо”, който е съвсем нов и бе показан за първи път на сцена пред публика.

В тазгодишното издание на фестивала за танцово шоу участваха 25 състава.

Състезанието се провежда в 4 възрастови групи: до 8 години, от 9 до 11 години, 12 – 15 години и над 16 годишна възраст. Журито оценява по 4 критерия: техника на изпълнението, артистичност, хореография, имидж/костюми, визия, оригиналност/.

Ръководителката на „Пулс“ Катя Лапатова оценява представянето на своите възпитаници като много добър резултат, като се има пред вид, че само преди 10 дни танцьорите са участвали в театрален фестивал в Шумен с две постановки, а в момента са в усилена подготовка за Първия национален фестивал на танцовия театър в Разград, чиито домакини и организатори е танцовата формация, а стартът му ще бъде даден на 18 април.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.