Американското разузнаване твърди, че Москва е поканила Ким Чен-ин да посети Русия

Директорът на националната разузнаване на САЩ Даниел Коутс твърди, че лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун е поканен в Русия.Координаторът на дейността на всичките 16 разузнавателни ведомства заяви това в сряда на среща с група журналисти, сред които беше и кореспондент на ТАСС.

В светлината на скорошното пътуване на Ким до Китай, журналистите се поинтересуваха дали може да има възвръщане към формата на шестстранните преговори за денуклеаризация на Корейския полуостров. „Не мисля, че на този конкретен етап знаем какво ще се случи… Ние знаем, че той (Ким Чен-ун) отиде в Китай, за да проведе преговори с (президента на Китай) Си (Дзинпин). Знаем, че има покана да отиде в Русия за преговори“, заяви той.

Според сведенията на Коутс, спецслужбите на САЩ биха искали да знаят какви теми ще бъдат обсъждани с Ким в Москва. „Надяваме се да разберем за какво ще говорим“, добави той.

ТАСС припомня, че на 28 март говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че „засега не се предвижда среща на върха Русия – Северна Корея“. Според неговите думи „руският президент няма такива планове“.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.