Бербатов ще обучава деца във футболна академия в Дубай

Бившият национал на България Димитър Бербатов ще стане част от футболната академия Football Escapes, която обучава деца по целия свят. Инициативата се движи от бивши звезди от Висшата лига като Рио Фърдинанд и Боби Замора, а българският нападател ще се включи по време на лагер в Дубай.

Събитието ще се състои в две сесии в началото на април – между 2 и 6 и 9 и 13 в курорта Джебел Али, който е разположен на изкуствено създаден остров в Персийския залив.

„Бербатов – неговото докосване е като кадифено. Едно от най-добрите докосвания, които съм виждал изобщо във футбола. Той ще покаже на децата как се прави това следващата седмица. Топката пада от небето и той просто я залепя на едно място“, казва бившият му съотборник Фърдинанд в разговор със Замора в един от рекламните клипове.

Football Escapes включва още бивши играчи като Теди Шерингам, Ейдур Гудьонсен, Емил Хески и Дани Мърфи. Академията организира още лагери в Португалия, Малдивите и Кипър. Засега не се съобщава дали Бербатов ще стане част от Football Espaces за постоянно.

„Аз съм Димитър Бербатов и нямам търпение да бъда треньор на децата в академия Football Escapes в Джебел Али този Великден. Ще се видим там“, каза Бербатов в кратко видео в профила си в „Инстаграм“.

Нападателят е свободен агент, след като договорът му с индийския „Керала бластърс“ изтече преди месец. Бербатов записа само девет мача в първенството и общо 525 минути, за които успя да се разпише веднъж.

В същото време обаче заплатата му беше третата най-голяма в Суперлигата след тези на Мику и бившият му съотборник от „Тотнъм“ Роби Кийн. За осем месеца Бербатов заработи близо 360 хиляди долара, като не е ясно какви са били бонусите към договора му.

След като си тръгна от Индия, Бербатов беше критикуван от бившите си съотборници в „Керала“ и местните медии. Той се изказа остро за треньора Дейвид Джеймс, който пристигна по средата на сезона, обявявайки го за „най-лошия, който си мисли, че е треньор“.

Мениджърът на нападателя Емил Данчев каза, че той е далеч от отказване от футбола. Желанието на 37-годишния нападател е да продължи да играе.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.