Второкласниците от ОУ „Васил Левски” впечатлиха с остроумието си детската писателка Петя Александрова

В истински празник се превърнаха срещите на писателката Петя Александрова с второкласниците от ОУ „Васил Левски”. В Детския отдел на Регионалната библиотека те имаха удоволствието да станат част от книжните вълшебства и да зададат своите любопитни въпроси – какво е да си писател и трудно ли се пише, съобщиха от разградския храм на книгата. Петя Александрова бе впечатлена от активността и остроумието на възпитаниците на Нели Цонева, Светлана Янкова, Кремена Данаилова и Недялка Неделчева.
Авторката сподели и своята рецепта за писане – без телефони, компютри и „ако можем, да спрем да кукурига петльо”. Тя им издаде и своята тайна, която е свързана с подготовката на роман с работно заглавие „Дея-орхидея и госпожа Маншон”, който ще пренесе своите читатели един век назад в стара София.
Петя Александрова пожела на децата да не спират да четат, защото с книгите се докосват до интересни кътчета. Тя не пропусна да им напомни, че няма по-голяма обич от родителската, която им помага да станат големи.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.