Областният съвет за превенция на домашното насилие кани четирима министри в Разград

До четирима министри ще бъдат изпратени покани да участват в първото за годината заседание на Областния съвет за превенция на домашното насилие, решиха днес членовете на Областния оперативен екип към него. За събитието на 26 април се очаква да пристигнат министърът на правосъдието Цецка Цачева, на труда и социалната политика Бисер Петков, на вътрешните работи Валентин Радев и на образованието Красимир Вълчев, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
Днес бе приет отчетът на Съвета за миналата и плана за работа през настоящата година. И двата документа ще бъдат приети на предстоящото заседание през април. Към отчета се очаква да бъде включена и информация от районните съдилища в Исперих и Кубрат, които още не представени. Ще бъдат добавени и данни от анкетно проучване след членовете на Съвета за прилагането на Закона за защита от домашното насилие. Информацията за дейността на Областния съвет – Разград ще бъде представена и в съседни региони.
Припомняме, че ОСПДН е постоянно действащ консултативен орган към Областния управител на област Разград и е първата подобна структура в страната. В него участват представители на над 40 институции и организации.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.