Гергана от Исперих, Десислава и Маламир от Русе спечелиха регионалния кръг на състезанието по спелуване на английски език

Гергана Мишева от ОУ „ Хр.Ботев“ в Исперих, Десислава Великова от Средното училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ и Маламир Станчев от ПМГ„Баба Тонка“ в Русе победиха в регионалния кръг на състезанието по спелуване на английски език „Spelling Bee“ в Разград днес. На 28 април тримата ще участват на финала в София, а след това ги очаква и едноседмичен езиков лагер в Банско.

Над 50 деца от градове и села от четири области в Североизтока – Разград, Русе, Силистра и Търговище – участваха в днешното състезание. Не дойдоха само деца от пет от общо 28 училища, в които имаше училищни кръгове, заради снежните пътища. Лудогорието се представи със състезатели от Разград, Брестовене, Исперих, Кубрат и Севар.

Домакин на регионалния кръг отново бе ОУ „Васил Левски“. Уютът, светлината и многоцветието на актовата зала – мястото на надпреварата, бяха специално отчетени от Валя Завялова – програмен директор на „КОРПлюс“. „Паралелно в страната се провеждат още осем регионални кръга и там условията съвсем не са такива“, каза тя в началото.

Залата поиска да види и аплодира преподавателите по английски език, безвъзмездно подготвили децата за състезанието.
Залата поиска да види и аплодира преподавателите по английски език, безвъзмездно подготвили децата за състезанието.

„Spelling Bee” е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

В България се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие -КОРПлюС” в партньорство с Фондация „Америка за България” и с подкрепата на Посолството на САЩ, Британския съвет, Тестов и езиков център АВО, и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.