Прокуратурата дари компютри на Икономическата гимназия в Разград

11 компютъра получават безвъзмездно учениците от Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман” в Разград. Техниката отива в училището по решение на областния управител Гюнай Хюсмен, но тя е дарение от прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на областната администрация в града.

Шефът на Окръжна прокуратура Тихомир Тодоров уточни, че е предоставил на областния управител правото да избере кой да стане бенефициент на безвъзмездната помощ.

„Уверен съм, че господин Хюсмен, който познава най-добре нуждите на различните институции в региона, ще определи най-точно къде компютрите ще са най-полезни в момента”, коментира той.

Областният управител, който благодари за доверието обясни, че е избрал професионалната гимназия по икономика и заради факта, че развитието на образованието е сред приоритетите на държавната администрация.

„Добрата материално-техническата база в училищата, подготвящи кадри за реалния бизнес, е много важна за подобряване на средата, в която се обучава бъдещото поколение“ – коментира Хюсмен.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.