Светла РОБЕВА: Спадът в административните дела е заради липсата на наказателни постановления

Административните и особено касационните дела намаляват, повечето институции не издават наказателни постановления. Това заяви днес на среща с журналисти Светла Робева, председател на Административния съд в Разград. Тази тенденция се отчита и от останалите административни съдилища в страната и именно затова Окръжната прокуратура ще проверява контролните органи, защото явно те бездействат, или най-малкото липсата на наказателни постановления е подозрителна, обясни тя.

През 2017 г. най–много са касационните дела срещу наказателни постановления, издадени от ИА „Автомобилна администрация“ – 25, от ОД на МВР – Разград, сектор „Пътна полиция“ – 18 и Дирекция „Инспекцишя по труда“ – 17. От общините и останалите институции почти няма обжалвани наказателни постановления.

Робева благодари на колегите си за трудоюбието и почтеността, като ги поздрави за това, че правораздават спокойно, бързо и ефективно.

Отчетното събрание на Административния съд е днес от 16 ч., като на него ще присъстват съдия Георги Чолаков – Председател на Върховния административен съд и съдия Румяна Монова – Заместник- председател на ВАС.
На срещата са поканени и председателите на Окръжен съд – Разград, районните съдилища в Разград, Исперих и Кубрат, окръжният прокурор на Разград.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.