Урок по родолюбие – начало на празничната седмица в ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“

Урок по родолюбие сложи началото на празничната седмица в ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“, посветена на 30-годишния юбилей на училището.

Второкласниците и техните учители г-жа Маринова и г-жа Денева посветиха урока на 3 март – Националния празник на България, на 140 годишнина от Освобождението на България и Разград. В часовете по околен свят децата извършиха проучвателна дейност, която с удоволствие представиха пред своите съученици, учители, родители и гости. Най-интересен бе момента, в който малчуганите разказваха какво са научили за миналото и историческите паметници в Разград. Състезавайки се в екип, те получаваха имената на различни забележителности от родното селище, разказваха за тях интересни и любопитни факти.

Наред с останалите подаръци, второкласниците изненадаха своите майки и с „Малка книжка за Разград” , изработена от самите тях в час по технологии и предприемачество. А ръководството на училището им подари игра „Опознай Родината“, с която да обогатяват познанията си за род и родина.

В седмичен празничен календар на ОУ „Тургенев” ще има още много уроци, състезания, забавления и празничен концерт, допълват от училищното ръководство.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.