Шефът на футболните съдии подаде оставка след недоволството на клубовете

Председателят на Съдийската комисия към Българския футболен съюз Петър Петров подаде оставка, която беше мигновено приета от президента Борислав Михайлов, съобщи официалния сайт на футболната централа.
Оставката на Петров идва само ден, след като „Левски“ го призова да напусне поста си, заради съдийски грешки, които той не признава

Петров, който зае поста временно през 2015 г., вместо излезлия в отпуск по болест Никола Джугански, беше назначен за постоянно година по-късно. Докато той оглавяваше комисията се стигна до поредица скандали и макар, че Марк Бата беше назначен за консултант на съдиите, грешките не намаляха, а нивото на арбитрите не се повиши.

В последните месеци редица клубове се обявиха против Петър Петров, а преди Нова година ЦСКА и „Ботев“ (Пловдив) поискаха оставката му. Стигна се дори дотам, че председателят на комисията се извини публично на червените и нарече футболиста Фернандо Виана на пловдивчани „изкусен симулант“.

След оставката на Петров отговорни за съдийските наряди за следващия кръг в Първа и Втора лига ще бъдат членовете на Съдийската комисия Йордан Гулев, Кольо Данев и Костадин Стоичков, добавиха от БФС.
Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.