Истинската свобода е да не се заменя православието с душепагубни учения, обяви патриарх Неофит

Залогът на нашата истинска свобода е в това да не заменяме никога православната вяра със съмнителни и душепагубни учения и влияния.Това каза българският патриарх Неофит по време на Благодарствения молебен по повод честването на 140 г. от Освобождението на България от османско владичество, отслужен в храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка, предаде агенция „Фокус“.

„Радост, гордост и благодарност владеят сърцата ни в този празничен 3-ти март, когато цяла България чества 140-ата годишнина от своето Освобождение – радост от свободата, в която вече 140 години живеем, гордост, извикана от героичните събития, които си припомняме днес, и благодарност към Бога и към нашите освободителите, които пожертваха живота си заради нас, за да може отново българският народ да може да гради сам своите съдбини“, каза още патриархът по време на молебена.

Посочи, че храмът в град Шипка остава и до днес един от паметниците на „нашата българо-руска служба и на нашето православно единствено“.

„Нека никога да не забравяме стореното от нас и от нашите православни братя, да пазим като най-скъпоценно съкровище нашата православна вяра, и да не заменяме никога нейните вечни и непреходни истини със съмнителни, а често и с явни душепагубни учения и влияния. В това е залогът на нашата истинска свобода“, каза в словото си патриарх Неофит.
Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.