Хеттрикът на Бербатов срещу „Ливърпул“ беше избран за №1 във Висшата лига

Огромно признание за Димитър Бербатов! Нападателят бе удостоен с приза за най-велик хеттрик в историята на Висшата лига от началото на настоящия формат на английското футболно първенство. Трите попадения на българина с екипа на „Манчестър Юнайтед“ във вратата на „Ливърпул“ на 19 септември 2010 г. бяха избрани за номер 1 в анкетата на английския „Дейли Мейл“.

„Червените дяволи“ спечелиха най-голямото английско дерби на през септември 2010-а с 3:2, именно с 3-те гола на Бербатов.

В рамките на една седмица „Дейли Мейл“ публикуваше на страниците си списък с 50-те най-паметни хеттрика в 26-годишната история на Висшата лига.

Последната част от поредицата бе за топ 10, а трите ювелирни попадения на Бербатов еднолично оглавиха престижната класация.

Изданието защити избора си със следните думи: „Брилянтна техника, късна драма, ожесточен сблъсък, историческо постижение. Главният виновник за всичко това е един футболист.“

Въпросната среща започна с брилянтен гол с глава на българина в 42-ата минута. В 59-ата Бербатов удвои аванса на „червените дяволи“ със страхотна задна ножица.

„Ливърпул“ върнаха едно попадение с гол от дузпа на Стивън Джерард, а по-късно мърсисайдци изравниха след точно изпълнен пряк свободен удар от капитана на тима.

Драмата стигна своя връх в 84-тата минута, когато Бербатов се извиси над всички, за да оформи крайното 3:2.

В класацията след българина се нареждат хеттрикът на Нванкво Кану за „Арсенал“ срещу „Челси“ и трите шеметни гола на Садио Мане с екипа на „Саутхемптън“ срещу „Астън Вила“. В този сблъсък сенегалският национал отбеляза победните попадения в рамките на само 2 минути и 56 секунди.

В челната петица са още головете на Роби Фаулър за „Ливърпул“ при успеха с 3:0 над „Арсенал“ и хеттрикът на Луис Суарес отново за мърсисайдци срещу „Норич“ при победата с 5:1.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.