Пътнически самолет се разби в Иран, 66 души загинаха

Само седмица след трагедията край Москва, където след самолетна катастрофа загинаха 71 души, сега пътнически аероплан падна и в Иран.

Инцидентът стана по време на вътрешен полет между столицата Техеран и град Ясудж на Iran Aseman Airlines. Инцидентът е станал в района на град Семиром, в провинция Исфахан, като е паднал в планините Загрос.

„Самолетът се разби в района Семиром и всички спешни служби са известени. Самолетът е превозвал между 50 и 60 пътници“, съобщи началникът на иранските служби за бързо реагиране Пир Хосеин Куливан.

Агенция ISNA обаче обяви, че точният брой на хората е 66 и всички те са загинали, с което бе опровергана информация от по-рано, че може да има оцелели.

„След като претърсихме района, за жалост открихме, че всичките пътници са загинали“, съобщи Мохамад Табатабай, директор на отдел „Връзки с обществеността“ на Aseman Airlines.

Машината е паднала в изключително труднодостъпен район. Очевидци са видели как аеропланът се опитва да извърши извънредно кацане в селски район.

Самолетът е ATR 72-500 – пътнически витлов самолет френско производство, предназначен за вътрешни полети и изпълняващ курс между Техеран и Ясудж.

Самолетът е изчезнал от радарите 50 минути след началото на полета. Лайнерът се е врязал в хребета Дена в планините Загрос, разясниха малко по-късно иранските власти.

Разстоянието между столицата и крайната дестинация е 556 км, които обичайно се преминават за час и половина от самолета.

Иранските медии съобщават, че командирът на разбилия се самолет през 2013 г. успява да приземи самолет с отказал двигател.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.