Анастасий Дончев ще строи фармацевтично предприятие за 5 000 000 лева в Разград

Докладна записка за заявено инвестиционно намерение за изграждане на научно-производствено биотехнологично фармацевтично предприятие в Бизнес зона „Перистър“ ще разгледат на днешните си заседания няколко постоянни комисии към Общинския съвет в Разград. От името на фирма „Биотехфарм“ ООД, управителят Анастасий Дончев Иванов иска там да бъде учредено право на строеж. Проектът е за 5 000 000 лева. Новоизграденото предприятие ще е двуетажна сграда /сглобяема конструкция/ с обща застроена площ 2000 кв. м. След три години в предприятието ще работят не по-малко от 25 човека.

Докладната ще бъде гласувана на сесията на местния парламент в края на този месец, а процедурата предвижда да се проведе публичен търг с тайно наддаване за учредяване на безсрочно право на строеж на терена.

Анастасий Дончев е свързан с Разград още от годините преди настъпването на демокрацията у нас – беше първи секретар на ОК на БКП в столицата на Лудогорието.

Сесията на ОбС ще разгледа още едно инвестиционно намерение – то е от управителя на „Ростартуфи“ ЕООД – Разград Ростислав Веселинов Савов – за изграждане на едноетажна складова база за изкупуване, преработка и търговия с диворастящи гъби. След три години в базата, също в Бизнес зона „Перистър“, ще бъдат разкрити не по-малко от 7 работни места.

Припомняме, че преди повече от две години имаше идея за изграждане на завод за производство на гъба кладница в поделението на жандармерията в Разград. Този проект явно се разми във времето.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.