Висшата лига обмисля да въведе зимна пауза в близките години

Висшата лига обмисля да направи една от най-големите промени в последните години, като въведе зимна пауза. Това е възможно да стане между 2019 и 2022 г., когато в сила ще е следващият договор за телевизионните права, съобщава Би Би Си.

Английското първенство традиционно върви без почивка, като около Коледа и Нова година календарът се сгъстява с много мачове по празниците.

От няколко месеца вървят разговори с Футболната асоциация и Английската футболна лига за въвеждане на промяната.

От Висшата лига обявиха, че е постигнат напредък. Целта е съвместната работа да доведе до облекчаване на календара. Твърденията на медиите в страната са, че ако се въведе, зимната пауза ще е през януари.

Темата всяка година предизвиква много коментари и анализи. Според част от чуждестранните мениджъри натоварената програма и липсата на почивка пречат на английските клубове да се представят по-силно в европейските клубни турнири.

Бившият мениджър на „Манчестър юнайтед“ Луис ван Гаал каза, че липсата на пауза е най-ужасната традиция в английския футбол. Наследникът му на поста Жозе Моуриньо смята, че сгъстеният календар оказва лошо влияние на отборите от Висшата лига в евротурнирите.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.