Въпреки слуховете – утре всички ученици в Лудогорието са на училище

Няма промяна в ситуацията, утре всички ученици в Разградска област са на училище, съобщи за e-Razgrad.bg началникът на Регионалното управление по образованието Ангел Петков. Потърсихме го за актуална информация по повод запитвания на наши читатели, слуховете и упражнения в социалните мрежи по темата що е то грипна ваканция, кога и как се обявява.
При влизането на учениците утре в класните стаи за първия учебен ден на втория срок, ще стане ясен процентът на отсъстващите в училищата в цялата Разградска област. Според резултатите от проверката на свое заседание след обяд в Регионалната здравна инспекция Регионалното оперативно бюро за борба с грипа ще реши дали в Лудогорието ще има или не грипна ваканция.
Припомняме, че Разград падна в плен грипа и епидемията бе обявена миналия петък, а това съвпадна с почивните дни и междусрочната ваканция. Утре, с преброяването на входа на училищата, ще бъде установена тенденцията на заболеваемостта от грип сред учениците – нагоре или надолу по скалата. В петък процентът на отсъстващите от учебни занятия бе 23%, при нужни за грипна ваканция 30.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.