2800 лева събра за месец от приятели Математическата гимназия за преместването си

В набирателната сметка за преместването на Прородо-матеметическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“ само са месец са постъпили 2755 лева, съобщиха от училищното ръководство.
Призивът за помощ да има достатъчно средства за големия ремонт в новия дом на гимназията в свободна сграда на СУ „Христо Ботев“, бе отправен към бивши учители, родители, възпитаници и приятели във фейсбук.
Припомняме, че държавата отпусна целево 269 509 лева. Миналата седмица и местният парламент гласува от бюджета на Община Разград 50 000 лева.
Сметките обаче показват, че тези пари няма да стигнат за всичко необходимо в двойно повечето класни стаи, с които ще разполага елитното училище на новия си адрес.
Ако всичко е наред, строително-монтажните работи ще започнат другия месец и трябва да са приключили преди началото на новата учебна година.

А сметката е отворена за всеки, който иска да помогне Математиката да има своя сграда и да освободи място на ОУ „В.Левски“, с което повече от двайсет години съжителстват заедно и са сред малкото останали училища в цялата държава, в които се учи на две смени.

Набирателната сметка на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Разград е:
IBAN: BG02SOMB91303158650800
BIC: SOMBBGSF
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.