„Лудогорец“ приключи подготовката в Турция с победа

„Лудогорец“ приключи зимния лагер в Турция с нова победа. Шампионите удариха 1:0 елитния руски „Арсенал“ – Тула, където играе бившият футболист на Орлите Михаил Александров. Голът отбеляза новото попълнение от Полша Якуб Шверчок. Това е четвърто попадение за привлечения от „Заглебие“ нападател.

Димитър Димитров заложи на състав, много близък до титулярния, който се очаква да играе срещу „Милан“ и играта на тима се получи. През първата част „Лудогорец“ игра агресивно и откри в 27-та минута. Мисиджан направи двойно подаване с Марселиньо, излезе сам срещу вратаря, но ударът му беше блокиран. Наблизо обаче беше Шверчок, който изпревари двама защитници на руснаците и се разписа.

Последваха силни минути за българския тим, но Шверчок и Лукоки се отчетоха с пропуски. Едва в края на първата част и вратарят на шампионите Хорхе Броун трябваше да се намесва, като предотврати сигурен гол.

През втората част най-доброто положение пропусна Лукоки.

Успехът над руснаците е пети за „Лудогорец“ по време на зимната подготовка. Преди това българският първенец победи „Ботошани“, „Университатя“ и „Иртиш“ с 2:0, и „Балтика“ с 3:1, равенство с „Шахтьор“ (Донецк) 2:2 и загуба от „Кайрат“ 2:3.

За тима от Разград предстоят два мача с „Милан“ от 1/16-финалите на Лига Европа. Първият двубой е на 15 февруари в Разград.

„Мачът беше открит, с положения и пред двете врати. Мисля, че проверката беше полезна и за двата отбора, „Арсенал“ е добър отбор, играе успешно в Премиер лигата на Русия. Проблемът ни засега е в реализацията на положенията, имам неточности пред вратата на противника“, каза Димитров след двубоя.

„Резултатите в контролите не са важни, но сега вече ще гледаме резултатите, защото идват мачовете с „Милан“. Винаги съм бил оптимист, така че ни остават още две седмици да се подготвим за срещите“, добави треньорът на „Лудогорец“.

Димитров мотивира решението си да остави Жоао Пауло извън картотекираните за мачовете с „Милан“, заради трансфера на Шверчок. „Трябваше да вземем решение, на Пауло му дадох достатъчно шансове през есента“.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.